OSBY  SCOUTKÅR

Protokoll från kårstyrelsemöte

2013-10-07  på  Scoutgården

 

Närvarande; Kårstyrelsen; Björn Hallberg, Martin Nygaard, Robert Persson,

Mats Erntsson  samt  Dag Ivarsson.

Övrig närvarande; Stig Gunnarsson

§ 1 Mötet öppnas

Ordförande Björn Hallberg förklarade kårstyrelsens möte öppnat.

 

§ 2 Sekreterare respektive justeringsman

Beslöts att Dag Ivarsson för protokollet och ordföranden justerar protokollet.

 

§ 3 Föregående protokoll

Protokollet från mötet 13 september 2013 lades med godkännande till handlingarna. Det antecknades att Martin kommer att emaila Anders om att kopiera 500 flyers att ha i beredskap inför VT-starten. Det antecknades även att Anders uppmanas rapportera om kontakter med AF samt om valberedningens arbete inför kårstämman i mars 2014.

 

§ 4 Rapport från verksamheten

Martin rapporterade att de senaste träffarna varit mycket väl besökta av många scouter. 31 scouter deltog och totalt finns det nu 37 scouter. Vid den senaste träffen medverkade en brandmästare.

Martin framhöll kravet på att alla aktiva ledare ska ha genomgått webbkursen

”Trygga möten”.

Martin och Robert besökte Glimåkra scoutkår vid deras 70-årsjubileum och uppvaktade från Osby Scoutkår med en diabasljusstake och Osby Scoutkårs 80-årsskrift från år 2011. Martin och Robert noterade att Glimåkrascouterna hade en fin scoutlokal med patrullyor men att de bara hade 7 aktiva scouter samt 9 ledare, varav deras kontaktledare heter Malin.

Parkeringen är ett problem med så många föräldrar som lämnar och hämtar. Kårstyrelsen påpekade möjligheterna att parkera öster om Ebbarpsvägen samt söder om Campingplatsen – utöver nere på scoutfastigheten. Avslutningsvis genomgicks förslaget till scoutprogram för VT 2014. Kårstyrelsen uttalade att det är ett gediget scoutprogram med hela 22 träffar. Martin meddelade även att ett möte med kyrkoherden är planerat för att gå igenom 1:a Advent i Osby kyrka och scouternas medverkan.

§ 5 Rapport från scoutförbundet och scoutdistriktet

Dag påminde om insamlingen till ”Världens Barn”, som pågår 5 okt till 13 okt. Det noterades att osbyscouterna samlar in vid ”Kometens Livs” fredagen 11 okt kl 15 – 18.30.

Dag meddelade även att Osby Fritid nu har krav på ”DANT-policy” hos barn- och ungdomsföreningar, som söker bidrag . DANT =doping,alkohol,narkotika och tobak. Martin och Robert åtog sig att vid möte med nye fritidschefen få besked om Osby Scoutkårs ”ANT-policy” behöver uppdateras. Dag hänvisade även till email från K/M-scouterna med en enkät att besvara.

 

§ 6 Ekonomifrågor

Mats med flera meddelade om följande bidragsansökningar;

25.000 kr från Sparbanken1826

50.000 kr från LF Göinge-Kristianstad

20.000 kr från Sture Håkanssons fond i Visseltofta

50.000 kr från Snapphanebygdens Sparbank

Kårstyrelsen beslöt uppdra åt Christine att beställa 125 ALMA (5 x 25ALMA) i plastpåse a 55 kr/ALMA Kårstyrelsen beslöt även att vi ska tillämpa ett försäljningspris på 100 kr per ALMA samt att ingen särskild provision ska utgå till de som säljer.

Det noterades att kalkylen för ALMA totalt är – inköp 125 x 55kr= 6.875 kr Försäljning 125 x 100 kr = 12.500 kr. Budgeterat överskott = +5.625 kr

Planering av julmarknaden diskuterades och jourlistor för stånden görs upp i god tid av Martin och Robert. Detaljplanering sker nästa kårstyrelseträff den 4 nov.

Robert och Stig meddelade att de fortsätter samarbetet med kassörsuppdraget hela år 2013. Robert har öppnat konto för Osby Scoutkår i Snapphanebygdens Sparbank. Stig informerade om Supporterlotteriet 2013/2014.

 

§ 7 Scoutgårdsfrågor

Robert informerade att uthyrning år 2013 skett vid 25 tillfällen till privatkunder för sammanlagt 19 tkr och till föreningar och kommun vid 14 tillfällen för sammanlagt 17 tkr.

Kårstyrelsen beslöt att uthyrning fr o m 1 januari 2014 endast ska ske till;

1.Föreningar (med en ansvarig styrelse)

2.Företag (med en ansvarig chef)

3. Kommuner och deras verksamheter

4. Vuxna aktiva medlemmar i Osby Scoutkår (som personligen ansvarar)

Kårstyrelsen beslöt  även ordna ”SCOUTGÅRDENS DAG” söndagen 18 maj kl 10.oo-16.oo som en arbetsdag för ledare, föräldrar m fl

Mats m fl föreslog att Osby Scoutkår bör tala med rektor Lars Unné på Natur-Bruksgymnasiet om vad NB-gymnasiet kan göra på scoutfastigheten. Björn fortsätter arbetet med ny skylt till scoutgårdens långsida. Någon tung arbetsmaskin har lämnat spår vid vindskyddet och avlägsnat taket ?

§ 8 Övriga frågor

Mats representerar Osby Scoutkår vid Snapphanedistriktets årsmöte 20 okt i Höör. Björn inbjuder scoutkonsulent till nästa kårstyrelse 4 nov.(värd Robert)

 

§ 9 Avslutning

Björn framförde på allas vägnar ett TACK till Mats för kvällens förplägnad med smörgåsar, god vetekrans samt kaffe .

Därefter förklarade Björn mötet avslutat.

 

Osby som ovan                                            Justeras

 

 

Dag  Ivarsson                                               Björn Hallberg