Protokoll kårstyrelsen

2013-06-10

OSBY SCOUTKÅR

 

Närvarande; Björn Hallberg, Martin Nygaard, Robert Persson, Mats Erntsson,  Carl-Johan Nilsson och Dag Ivarsson. Övrig närvarande: Stig Gunnarsson, Berit Gunnarsson, Bengt Lundin, Christine Ivarsson, Susanne Hallberg ,Sofie Persson och Kristina Nygaard.

Plats: Hos familjerna Nygaard och Persson i Visseltofta för GARDEN PARTY

 

§ 1  Öppnande

Ordföranden, Björn Hallberg hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

 

§ 2  Föregående protokoll

Protokoll från den 20 maj 2013 justerades med rättelser av två felskrivningar. Detta protokoll lades till handlingarna. Även protokollet från den 22 april 2013 lades med ordförandens justering till handlingarna.

 

§ 3 Ärendelista

Ärendelistan godkändes i utsänt skick.

 

§4 Rapporter från verksamheten

Martin Nygaard rapporterade från Nationaldagsfirandet den 6 juni, där kårens scouter medverkades vid flagghissning både i Osby och i Visseltofta. Vidare har scouterna genomfört en kanotövning i södra delen av Osbysjön. Regnet öste dessvärre ner, så det var vatten både uppifrån och undertill. Vårterminen avslutas den 16 juni på Sjöängen i centrala Osby. Programmet för hösten 2013 fanns redan framtaget (bra jobbat !). Programmet gicks översiktligt igenom. Carl-Johan fick uppdraget att ta fram en finversion med lockande bilder för Höstterminen 2013.

 

§5 Rapporter från distrikt & förbund

Dag Ivarsson meddelade att inget särskilt förelåg. Nu är det sommarlov ! Martin påminde om ”eftersök” av scoutförbundets gamla diplom inför KM I knopslagning och KM i livlinekastning.

 

§ 6 Marknad/profilering

Björn meddelade att han jobbar vidare med skyltfrågan i enlighet med protokollet från 20 maj.

 

§ 6 Scoutgårdsfrågor

Robert Persson meddelade att inget nytt fanns att rapportera.

 

§ 7 Ekonomifrågor

Carl-Johan Nilsson meddelade att en bidragsansökan inkommit från Hanna Olsson inför hennes deltagande i ett MOOT i Kanada. Det meddelades att Hanna är medlem i Osby Scoutkår, men att hon ej varit aktiv ledare på senare år. Kårstyrelsen beslöt meddela Hanna att Osby Scoutkår inte har möjlighet att själva lämna ett bidrag från scoutkåren, men att Osby Scoutkår vidarebefordrar Hannas Ansökan om bidrag till Snapphanedistriktet. Vi hänvisar till att vårt gamla distrikts resterande kassa avsatts just till en rese-och stipendiefond i det nya Snapphane-distriktet. Osby Scoutkår tillstyrker att Hanna Olsson beviljas bidrag ur denna fond.

Dag Ivarsson meddelade att det kommit ett brev från TELIA om fördubblade samtalsavgifter från den 1 augusti 2013 för scoutgårdens fasta telefon. De årliga kostnaderna för den fasta telefonen uppgår till nästan 2.000 kr. Det finns ”visitkort” upptryckta med hänvisning till ledarnas mobiltelefoner, varför behovet av den fasta telefonen ifrågasattes. Kårstyrelsen beslöt uppdra åt kassören Robert Persson att avboka den fasta telefonen på scoutgården.

 

§ 8 START-träff kårstyrelsen hösten 2013

Med ändring av förra mötets datum beslöt kårstyrelsen att hålla sitt första möte till hösten 2013 måndagen den 2 september kl 18.oo i Scoutgården Fikavärd Dag – kan vi hoppas på Christines krusbärspaj ? (i stället för Mariekex)

 

§ 9 Övriga ärenden

Förelåg inget

 

§ 10 Avslutning

Björn tackade familjerna Nygaard och Persson för kvällens fina GARDEN PARTY med grillat som huvudrätt samt kaffe och rabarberkaka i trädgården i Visseltofta. Även kårkaplanen Bengt Lundin framförde ett hjärtligt TACK samt ledde scout-bönen.

Björn Hallberg avslutade härefter mötet.

Osby den 10 juni 2013.

 

 

 

.Dag Ivarsson                                           Justeras  Björn Hallberg